Uhapšeno 20 osoba zbog davanja lažne diplome za novac

Troje osumnjičenih je iza 16.00 sati privedeno na Županijski sud u Zagrebu

14.06.2023. 19:25
  • Podijeli:
mito-korupcija-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Pripadnici Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala i policija uhapsili su u Zagrebu, tokom pretresa u nekoliko auto-škola, dvadeset osoba za koje se sumnja da su za novac davali lažne diplome i uvjerenja o osposobljenosti za vozače kamiona i autobusa.

Oni su uhapšeni pod sumnjom za koruptivna krivična djela, konkretno da su za prethodno dogovorene novčane iznose izdavali diplome i i uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za profesionalne vozače koji upravljaju vozilima za prevoz tereta i putnika /kategorije C, CE i D/, bez da su završili obuku potrebnu za vozače kamiona i autobusa.

Troje osumnjičenih je iza 16.00 sati privedeno na Županijski sud u Zagrebu.

Akcija je, kako navodi Uskok, sprovedena na osnovu krivične prijave Policijske uprave zagrebačke. Istraga je pokrenuta protiv 20 hrvatskih državljana, trgovačkog društva i ustanove za obrazovanje odraslih zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnih djela zločinačkog udruženja te zloupotrebe položaja i ovlaštenja, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, pomaganja u zloupotrebi položaja i ovlaštenja i pomaganja u krivotvorenju službene ili poslovne isprave, sve u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da su od januara do juna 2023. godine na području Zagreba i u drugim dijelovima Hrvatske osumnjičeni pribavili materijalnu dobit od najmanje 85.151 evra. Taj novac je prvookrivljeni dijelio s ostalim okrivljenim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()