Uhapšen zbog ubistva žene: Sin nazvao policiju i rekao "Neko mi je ubio mamu"

Danas su ubijene dvije žžene

05.04.2024. 19:17
  • Podijeli:
pucnjava u zagrebu, hrvatska policija, zagrebačka policija - 5 april 2024 - foto Tomislav Miletic PIXSELL-660fb18fe98c6.webp Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Uhapšen je muškarac zbog ubistva na zagrebačkoj Trešnjevci, objavila je policija.

"Osoba koja se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom pod nadzorom je zagrebačke policije. Danas, 5. aprila oko 8.20 sati na Trešnjevci, Srednjaci, u stanu pronađeno je tijelo ženske osobe. Smrt je prema do sad utvrđenom posljedica krivičnog djela", piše policija.

Podsjetimo, policija je, kako je nezvanično saznao "Jutarnji", jutros oko 8:20 zaprimila poziv muškarca sa Srednjaka koji je rekao:

"Neko mi je ubio mamu".

List navodi kako je ubica s više uboda oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, usmrtio ženu. Dodaje da se jutros na vratima njenog stana pojavio muškarac kojeg su dočekali očigledni znakovi provale.

Radi se o provali koja je završila ubistvom?
U toku je policijski uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više detalja. "HRT" nezvanično saznaje da se radi o provali koja se dogodila ili tokom noći ili ujutro.

"Županijsko državno tužilaštvo rukovodi uviđajem povodom pronalaska tijela na ovoj adresi. U toku je uviđaj. Provode se izvidi i provešćemo sve potrebne dokazne radnje kako bismo rasvijetlili činjenice ovog događaja. Kad budemo imali više informacija, mi ćemo se javiti", rekla je Albina Tisanić, zamjenica ŽDT-a Zagreb.

To je druga žena ubijena danas u Zagrebu, prvu ubio muž

Podsjetimo, jutros se već dogodilo ubistvo žene u Zagrebu. U stanu u Livadićevoj ulici muž je ubio suprugu.

Kako su "Indeksu" javili čitaoci, jutros se u Livadićevoj ulici kod Kvatrića oko 7:20 začuo ženski vrisak, a na lice mjesta ubrzo su došli specijalci i hitna. Dio Livadićeve ulice kod Kvatrića bio je blokiran, a policija nije propuštala vozila ni pješake.

"Danas oko 7:25 na području Maksimira u stanu je muškarac ispalio hitac iz vatrenog oružja koji je povrijedio članicu porodice. Policijski službenici povrijeđenu su izvukli iz stana i pružena joj je ljekarska pomoć", poručila je policija u odgovoru na "Indeksov" upit dodavši da je osumnjičeni pod njihovim nadzorom.

Žena je, nažalost, kasnije preminula u bolnici od zadobijenih povreda, potvrdila je policija oko 9:30.

U toku je policijski uviđaj kojim bi trebale biti utvrđene pojedinosti ovog događaja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()