U vezi sa prijemom Kosova* u Savjet Evrope: Vučić pisao svim evropskim liderima

On je istakao i da Srbima prijeti rezolucija UN o Srebrenici, da su to ozbiljni pritisci, ali da Vučić radi na tome da se nađe rješenje i da sve te stvari spriječi.

12.04.2024. 09:32
  • Podijeli:
savet evrope facebook @council of europe-660450c38d24d.webp Foto: Facebook@Council of Europe

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je poslao pisma svim liderima u Evropi u vezi sa prijemom samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da je pismo, između ostalih, upućeno i njemačkom kancelaru Olafu Šolcu i francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu i da to pokazuje da Srbija neće odustati.

On je istakao i da Srbima prijeti rezolucija UN o Srebrenici, da su to ozbiljni pritisci, ali da Vučić radi na tome da se nađe rješenje i da sve te stvari spriječi.

Prema njegovim riječima, razlog za zabrinutost stvarno je objektivan zbog nikada većih pritisaka, posebno da se sve završi do izbora za evropski parlament.

Mali je rekao za TV Hepi rekao da je prosto nevjerovatno da bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović daje sebi za pravo da izjavi da "problem BiH nije predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, nego Vučić", a da ga pri tome predsjednik Srbije nikada nije pomenuo.

Vučić se, naglasio je Mali, zalaže za politiku mira, istakavši da je važno napraviti kompromis, ali i sačuvati mir i stabilnost.

On smatra da je velika čast što najveći lider na svijetu, kineski predsjednik Si Đinping dolazi u Evropu gdje će posjetiti tri zemlje, a jedna od njih je Srbija. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()