U Novom Pazaru 23 osobe zatražile liječničku pomoć, sumnja se na trovanje

Pacijenti jeli hamburgere, batake, ćevape, a kao prilog su uzimali kečap i majonezu

23.11.2023. 23:10
  • Podijeli:
hitna pomoć Zavod za hitnu medicinsku pomoć-654a4c310ac79.webp Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć

Dvadeset tri osobe javile su se u bolnicu u Novom Pazaru sa simptomima trovanja.  

Načelnica Infektivnog odjeljenja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru Binela Mavrić izjavila je za RTS da su od 23 osobe koje su se javile u bolnicu zbog mučnina, dijareje i glavobolje koju prati povišena tjelesna temperatura, tri primljene u dnevnu bolnicu, dok je njih deset s težom kliničkom slikom zadržano na bolničkom liječenju.

Pacijenti s lakšim zdravstvenim tegobama pregledani su i upućeni na kućno liječenje.

Prema izjavama pacijenata, sumnja se da je došlo do masovnog trovanja hranom nakon obroka u jednom novopazarskom restoranu.

Kako je kazao epidemiolog Safet Ganić iz Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, većina hospitaliziranih pacijenata sa simptomima trovanja jela je hranu u tom restoranu tijekom vikenda.

Simptomi su se pojavili poslije 12 sati do 24 sata. Pacijenti su jeli hamburgere, batake, ćevape, a kao prilog su uzimali kečap i majonezu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()