U Dubrovniku se "ne isplati" umrijeti: Pogledajte koliko košta grobno mjesto

Projekat od "vitalne važnosti"

17.03.2024. 19:16
  • Podijeli:
groblje-hrvatska-split-ivocagalj-pixsell.jpg

Projekat izgradnje groblja na Dupcu u Dubrovniku usporile su nepredviđene okolnosti, od kovida do nereda u građevinskom sektoru i nezgodnog terena na kojem se radi.

Međutim, nijedna okolnost projekt od vitalne važnosti ne smije produžiti na 20 godina, kao što je slučaj s ovim projektom vrijednim više od 28 milijuna evra, piše Index.hr.

Navode da ovaj projekat nazivaju "projekt od vitalne važnosti" zato što je pitanje sahranjivanja pokojnika jedan od osnovnih problema u Dubrovniku. Na dubrovačkim grobljima Boninovo, Sveti Mihajlo i Danče sve grobnice imaju vlasnika.

Kad se slobodno grobno mjesto i pojavi, cijene su izuzetno visoke. Pronašli su oglas jedne agencije za nekretnine iz 2019, koji je sad neaktivan, o prodaji grobnog mjesta na groblju Boninovo, čija je cijena bila oko 30.000 evra. Koliko su cijene porasle pokazuje oglas od ove godine - grobno mjesto na Boninovu prodaje se za čak 80.000 eura.

Stoga ne čudi što je većina grobnih mjesta na Dupcu unaprijed zakupljena (biće ih ukupno oko 1700, s mogućnošću proširenja na 3.500, a trenutna cijena najskupljeg grobnog mjesta je 10.424 evra bez PDV-a), a tim se novcem i finansirao dio projekta, navodi Index.hr.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()