Tuga u Zaječaru: Dan žalosti zbog smrti rudara

Dva rudara su poginula, a jedan je povrijeđen u petak, 3. novembra, prilikom čišćenja bunkera sa ugljem rudnika lignita "Lubnica" u selu Grljan kod Zaječara.

06.11.2023. 07:50
  • Podijeli:
svijeca dan zalosti foto Pixabay-64342604623e1.webp Foto: Pixabay

U Zaječaru je Dan žalosti zbog tragične smrti dvojice rudara u rudniku lignita "Lubica".

Gradonačelnik Boško Ničić uputio je saučešće porodicama i kolegama nastradalih rudara i istakao da Zaječar nikada neće zaboraviti nastradale rudare.

"Njihova časna profesija, jedna od najtežih na svetu, oduvek je zahtevala ljude posebnog kova, hrabre, vredne i nepokolebljive. Upravo su njihov svakodnevni trud i rad u obavljanju ovog teškog posla, vredni poštovanja, a njihova tragedija veliki gubitak", naveo je Ničić u saopštenju.

Dva rudara su poginula, a jedan je povrijeđen u petak, 3. novembra, prilikom čišćenja bunkera sa ugljem rudnika lignita "Lubnica" u selu Grljan kod Zaječara.

Rudnik lignita "Lubnica" posluje u sastavu javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica". 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()