Trampov zet podijelio fotografije: Ovako će izgledati luksuzni arhitektonski projekti za Srbiju i Albaniju

Vijest o ulaganju Kushnera na prostoru Balkana objavio je "New York Times", a sada je Trampov zet objavio kako je zamišljeno da projekti izgledaju

17.03.2024. 12:00
  • Podijeli:
Jared_kusner_investicije_foto_X-65f69f0f9d74f.webp Foto: x/@jaredkushner

Jared Kushner, zet nekadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) oglasio se na društvenim mrežama gdje je podijelio fotografije projekata koje će realizovati u Srbiji i Albaniji.

Vijest o ulaganju Kushnera na prostoru Balkana objavio je "New York Times", a sada je Trampov zet objavio kako je zamišljeno da projekti izgledaju.

"Drago mi je što mogu podijeliti koncepte za razvoj projekata koje smo izradili za albansku obalu i centar Beograda", poručio je Kushner na platformi X.

Kako navodi "New York Times", jedan od predloženih projekata bit će pretvaranje ostrva kod obale Albanije u luksuzni turistički kompleks.

Drugi, kojim se planira luksuzni hotel i 1.500 stambenih jedinica i muzej, bi trebalo da bude u Beogradu, na mjestu bivše zgrade Generalštaba koja je oštećena u NATO bombardovanju 1999. godine.

Još jedan projekat bi trebao biti u Albaniji i to na ostrvu Zvernec na jugu zemlje, duž obalskog područja koje se prostire na više od 400 hektara.

Na tom području bi, prema planu, trebalo biti izgrađeno nekoliko hotela i stotine vila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()