Svećenik pedofil iz Rijeke: Molim da mi dječaci oproste, a Boga da zaliječi rane

Milan Špehar izvršio bludne radnje nad 13 dječaka

23.05.2023. 10:21
  • Podijeli:
profimedia-0316432595-zlostavljanje-1666962930986.webp Foto: Profimedia

Nacional je objavio priznanje svećenika i bivšeg rektora Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Rijeci Milana Špehara da je izvršio bludne radnje nad 13 dječaka starih između šest i 13 godina.

"Niko za moja zlodjela nije ni krivac ni sukrivac. Ja sam ih počinio i strašno mi je žao za žrtve mojih zlih čina. Ne preostaje mi drugo nego da iz dna duše molim da mi oproste i oni i njihovi najbliži ako ikako mogu za sve rane koje sam im zadao te okajavati činiti pokoru, i žaliti što sam to počinio i moliti Boga da prije svega izliječi sve one rane koje sam im zadao a i crkvu moliti za oproštenje što sam bio nedostojan njenog povjerenja u mene i svećeničkog zvanja", rekao je Špehar za Nacional u pismenom odgovoru.

Njihov izvor iz svećeničkih krugova detaljno je opisao kako je Špehar uznemiravao i bogoslove, uvijek je imao dva do tri bogoslova koje je držao blizu sebi, pozivao ih je na putovanja i u svoj stan na Trsatu, posuđivao im je auto...

Špehar je Nacionalu rekao da je pritisnut teretom savjesti tražio od pape da ga razriješi svećeničkog zvanja i svede ga na laički status, što je presedan u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj jer se ne pamti da je ikada jedan svećenik vlastitim imenom javno priznao vlastite seksualne prijestupe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()