Suprugu u sedmom mjesecu trudnoće tjerao na prostituciju

Optužnica ga je teretila za kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje, sad već bivše 33-godišnje supruge, ali i da je, obmanjujući ju, prisiljavao na prostituciju

03.01.2024. 19:30
  • Podijeli:
prostitucija_ilustraccija_pixabay-1665999314775.webp Foto: Pixabay

Zbog tjeranja svoje supruge u sedmom mjesecu trudnoće na seksualne odnose s nepoznatim muškarcima, Visoki kazneni sud u Zagrebu je odlučio da 39-godišnji Riječanin mora provesti iza rešetaka jedne od hrvatskih kaznionica sedam i pol godina.

Drugostepena je to presuda donesena nakon žalbe zagrebačkog tužilaštva kojem je nepravomoćna presuda sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu od šest i pol godina zatvora, bio prenizak.

Inače, u navedenu kaznu 39-godišnjaku je uračunata i opozvana ranija uslovna osuda od 10 mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje zbog lažnog uzbunjivanja. Naime, zvao je Hitnu lažno rekavši da se izbo nožem, da krvari i da gubi svijest. A riječ je o muškarcu koji ima sedam razreda osnovne škole i stari je policijski znanac s bogatim opusom prikupljenih prijava, piše Jutarnji.

Optužnica ga je teretila za kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje, sad već bivše 33-godišnje supruge, ali i da je, obmanjujući ju, prisiljavao na prostituciju.

Nemili zločini događali su se na proljeće 2019. godine u stanu u kojem su živjeli. Prema optužnici, osumnjičeni je natjerao partnericu u visokom stepenu trudnoće da popije desetak tableta Helexa i tri čaše piva. No ona je to odbila pa joj je zaprijetio nožem stavivši joj ga pod vrat.

- Ubit ću te i raskomadati! Iz utrobe ću ti izvaditi dijete i baciti ga u smeće - prijetio je majci svoga djeteta osumnjičeni držeći joj nož pod vratom. Da bi ga ona, u strahu za vlastiti život i za život svoje bebe, na kraju poslušala te popila tablete i pivo.

Nakon toga je osumnjičeni u stan doveo nepoznatu mušku osobu te ju je natjerao na seksualni odnos.

Tu agoniji po nesretnu ženu nije bio kraj jer ju je, također, zastrašivao s ciljem da se materijalno okoristi. Spominjao joj je da je za novac angažirao neke osobe da je štite od njezina bivšeg dečka i mafijaša, pritom tražeći od nje da seksualnim uslugama plati to svoje "čuvanje" te ju je tjerao na sekusalne odnose s drugim muškarcima.

Suđenje se u ovom postupku odvijalo iza zatvorenih vrata te je s rasprava bila isključena javnost tako da obrana optuženika, kao i iskazi svjedoka nemilih događaja, nisu poznati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()