Srbija poslala protestnu notu Zagrebu zbog spaljivanja lutke sa likom Vučića na karnevalu

Oglasio se Ivica Dačić

14.02.2024. 16:56
  • Podijeli:
ivica dačić, 2 feb 2024 - foto Tanjug Sava Radovanović-65c10eec758cd.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom paljenja lutke sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u naselju Kaštel Stari, u Hrvatskoj te najoštrije osudio ovaj incident.

"Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13. februara tokom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Hrvatskoj", istakao je Dačić.

On je ocijenio da spaljivanje lutke sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredjeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje dvije države.

"Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusjedskih odnosa, miru i stabilnosti u regionu, i direktno i ozbiljno narušava odnose dviju zemalja", istakao je Dačić.

Na manifestaciji u Kaštelima u Splitsko-dalmatinskoj županiji učesnici karnevala su poslije defilea spalili lutke sa likovima predsjednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Ovim karnevalskim ritualom Kaštelani "ukazuju ko im je u protekloj godini odgovoran za sve loše što im se događalo u životu".

Do sada su u Kaštelima tokom karnevala u više navrata spaljivane lutke lidera Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()