Srbija od Ujedinjenih Arapskih Emirata uzima kredit od milijardu dolara

Vučić je rekao da je kredit po duplo manjoj stopi nego što su ga dobili drugi i da je ogromna podrška Srbiji u vrijeme velikih energetskih izazova

11.09.2022. 15:03
  • Podijeli:
vucic_tanjug 2.jpg Foto: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u zvaničnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, izjavio je da je potpisan sporazum dvije zemlje, po kojem će Srbija dobiti milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi, čime će obezbijediti solventnost.

Vučić je rekao u Abu Dabiju da je kredit po duplo manjoj stopi nego što su ga dobili drugi i da je ogromna podrška Srbiji u vrijeme velikih energetskih izazova.

"Poštuju našu nezavisnost i stavove Srbije. Kad god je teško možemo se osloniti na Emirate", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije sastao se danas u Abu Dabiju sa predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, a osim kredita potpisano je i devet sporazuma.

Vučić je rekao za Pink da je Zajed Al Nahjan jedan od najmoćnijih ljudi svijeta, koji nema velike interese u vezi sa Srbijom, ali je jedan od rijetkih koji cijeni ono što Srbija radi da sačuva svoju samostalnost.

Dvojica lidera su razgovarala o geopolitičkoj situaciji, bilateralnoj saradnji i drugim važnim temama.

Vučiću je ovo prva zvanična posjeta Abu Dabiju u novom mandatu.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()