Spektakularan doček u Beogradu: Ovacije košarkašima, basketašima, Simaniću, Đoković zaplakao

Srbija je došla da se pokloni sportskim herojima

12.09.2023. 22:30
  • Podijeli:
Tan2023-09-1221043120_2 doček balkon košarkaši foto rade prelic-6500b6f6b2f4c.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Više desetina hiljada navijača dočekalo je večeras ispred Skupštine grada basketaše Srbije, košarkaše i najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Košarkaši su na šampionatu svijeta u Manili osvojili srebrnu medalju, Đoković je podigao trofej na US Openu, ukupno 24. gren slem, a na čuveni "balkon" izašli su i basketaši Srbije, koji su nedavno peti put uzastopno osvojili titulu prvaka Evrope.

Ovacije navijača dobio je Boriša Simanić, koji je u Manili posle utakmice sa Južnim Sudanom imao tešku operaciju i ostao bez bubrega, ali je smogao snage i izašao na "balkon".

"Lijepo vas je videti, počastvovani smo, pitam se da li smo stvarno zaslužili da dođete u ovako velikom broju. Osjetili smo vašu podršku u Manili. Živjela Srbija", obratio se selektor Svetislav Pešić navijačima.

Aleksa Avramović dočekan je skandiranjem:

"MVP, MVP".

Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Bila je čast predstavljati Srbiju. Hvala vam od srca, sve vas volimo. Boriša nas je ujedinio. Dao je Srbiji više od svih nas zajedno. Živjela Srbija", rekao je Avramović.

Đoković je direktno iz Njujorka stigao na "balkon", nosio je majicu košarkaške reprezentacije, a donio je i šampionski trofej US Opena.

Nije mogao da sakrije emocije, zaplakao je i kroz suze rekao:

"Hvala vam što ste došli u ovom broju. Volim vas, rijetki su trenuci kad se ostaje bez riječi, a ovo je taj. Čestitam basketašima, košarkašima i hvala im što smo zajedno večeras. Ovo je ostvarenje dječačkog sna, kao klinac sam bio tu, ispod, slavio medalje. Ovo je nestvarno, bio sam ovdje već nekloliko puta, ali ovaj osjećaj je neprocjenjiv i nikad se više neće desiti".

Stojim pored velikih šampiona i prije svega velikih ljudi, dodao je Novak.

Podsjetimo, Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva poražena od selekcije Njemačke rezultatom 83:77, basketaši su se par dana ranije okitili evropskim zlatom u Jerusalimu, a u nedjelju uveče je Novak Đoković došao do 24. grend slem titule u karijeri, odnosno četvrte u Njujorku, pošto je bio bolji od Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima.
 

"Osetio sam njihovo zajedništvo, Boriša je heroj nacije i zaslužije da mu svi skandiramo", rekao je Novak i započeo skandiranje: "Boriša, Boriša". 

"Na svijetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija", završio je Đoković.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()