Spajić: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici u Općoj skupštini UN-a

Spajić je istaknuo kako na temelju predloženih amandmana niko ne može reći da Crna Gora osuđuje srpski narod, Srbiju ili Republiku Srpsku

10.05.2024. 12:45
  • Podijeli:
milojko spajić, 26 feb 2024 - profimedia-65f316b661fc5.webp Foto: Profimedia

Crnogorski premijer Milojko Spajić priopćio je da će Crna Gora glasati u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda (UN) za rezoluciju o Srebrenici, te dodao da će predati dva amandmana na rezoluciju u kojima stoji da je krivnja za genocid individualna te da se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj skupini.

“Mi ćemo glasati za tu ali i sve rezolucije koje osuđuju genocid. Mi smo sto posto usuglašeni s vanjskom politikom Europske unije (EU) “, kazao je Spajić.

Spajić je istaknuo kako na temelju predloženih amandmana niko ne može reći da Crna Gora osuđuje srpski narod, Srbiju ili Republiku Srpsku.

“Srbi u Crnoj Gori čine značajan postotak našeg stanovništva i to nikada ne smijemo zanemariti. Za nas Srbi nisu i ne mogu biti genocidan narod. To i ne postoji. Nijedan narod nije genocidan”, napisao je Spajić na društvenoj mreži X.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()