Slučaj najveće hrvatske kriptoprevare bez pomaka

Ulagači propale riječke kompanije za trgovanje kriptovalutama "Bitlucky" upozorili su u utorak medije da je slučaj najveće kripto prevare na ovim prostorima mjesecima bez pomaka

29.08.2023. 19:17
  • Podijeli:
kriptovalute_PIXABAY-6397481aef564.webp Foto: Pixabay

U javnost su istupili, kako ističu, zbog podsticanja Opštinskog državnog tužilaštva u Rijeci na pokretanje postupka protiv osumnjičenih koji su u bijegu.

Ističu da se radi o izuzetno dobro i detaljno osmišljenoj kripto prevari dosad neviđenoj na ovim prostorima u kojoj je prevareno više od 700 ulagača, a direktor riječke kompanije "Bitlucky", Luka Burazer, zajedno s sekretaricom Vedranom Gološin te koosnivačem Eugenom Travaljom, je u bijegu više od tri mjeseca.

Kaznenu prijavu, kažu, podnijelo je više stotina ulagača, a njihovi advokati poslali su više desetina podnesaka i požurnica. Ističu da se radi o hitnom i nesvakidašnjem slučaju u kojemu je oštećen izuzetno velik broj ljudi za više desetina miliona evra.

Luka Burazer, podsjećaju, posljednji se put javio svojim ulagačima e-mailom 18. maja 2023. kada ih je obavijestio da je "kompaniju doveo u stanje krize". Otada mu se gubi svaki trag, ali ipak 30. jula 2023. dao je intervju "Jutarnjem listu" u kojem odbacuje optužbe i predstavlja se kao žrtva, ali svoju lokaciju nije otkrio.

Ulagači navode da su o slučaju izvijestili premijera, ministra pravosuđa te ostala državna tijela, ali povratne informacije nisu dobili.

Zaključuju da je ukradena ogromna količina kriptovaluta ulagača koji su imali važeće ugovore pa i dalje računaju na povratak uloženih kriptovaluta, prenosi "T Portal".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()