Sjeverna Makedonija danas bira predsjednika

a predsjedničkim izborima učestvuje sedam kandidata - pet muškaraca i dvije žene

24.04.2024. 08:08
  • Podijeli:
izbori makedonija shutterstock-6626568fe100e.webp Foto: Shutterstock

U Sjevernoj Makedoniji danas će biti održani sedmi po redu izbori za predsjednika države, a do zatvaranja biračkih mjesta u 19 sati na snazi je izborna tišina.

Eventualni drugi krug predsjednčkih izbora predviđen je za 8. maj, za kada su zakazani parlamentarni izbori.

Na predsjedničkim izborima učestvuje sedam kandidata - pet muškaraca i dvije žene.

Kandidati su aktuelni predsjednik Stevo Pendarovski koga podržava SDSM i koalicija, Gordana Šiljanovska Davkova iz VMRO-DPMNE, Biljana Vankovska koju podržava Ljevica, Maksim Dimitrievski iz pokreta Znam, Stevčo Jakimovski iz stranke Grom, Arben Taravari iz koalicije Vrijedi i Bujar Osmani, kojeg podržava Evropski front, prenosi Tanjug.

Vlada je izborni dan proglasila neradnim.

U birački spisak za predsjedničke izbore upisano je 1.814.317 birača, a u inostranstvu će glasati 2.569 birača sa državljanstvom Sjeverne Makedonije.

U posebnom biračkom spiskom upisane su osobe na izdržavanju kazne zatvora ili pritvora, kojih ima 2.147.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()