Sijarto: Ne šaljemo oružje, jer brinemo za Mađare na zapadu Ukrajine

"Ne želimo da ta zajednica postane meta bilo kakvih napada"

18.01.2023. 16:00
  • Podijeli:
profimedia-0730731600 Peter Sijarto-63bd5277b4746.webp Foto: Profimedia

Budimpešta ne šalje oružje Kijevu zbog zabrinutosti za bezbjednost etničkih Mađara na zapadu Ukrajine, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

On je na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu za televiziju Si-En-Bi-Si rekao da je Mađarska odlučila da samo pomogne Ukrajini u humanitarnom polju.

"Ne isporučujemo oružje jer bismo to mogli da učinimo samo kroz zapadni dio Ukrajine, gdje se nalazi velika mađarska zajednica. Ne želimo da ta zajednica postane meta bilo kakvih napada", naglasio je Sijarto.

Sijarto je istakao da Mađarska podržava kraj sukoba u Ukrajini, ali da to mora biti postignuto kroz razgovor i pregovore, prenio je TASS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()