Scena u marketu koja je sve rasplakala: Djevojčica kupila baki jogurt

Baka nije imala dovoljno novca

03.11.2023. 15:36
  • Podijeli:
baba (1)-64ad30eac0017.webp Foto: Pixabay

Tužna scena u novosadskom marketu natjerala je jednu ženu iz ovog grada da podijeli svoj bijes, razočaranje i tugu sa drugim korisnicima društvenih mreža. 

Ovoga puta, glavni akteri priče bili su baka, djevojčica i kasirka, a suze na oči mnogima natjerala je scena starice koja kopa po novčaniku, ali ne nalazi dovoljno para da plati jedan mali jogurt.

Novosađanku je kako kaže, najviše razbjesnela činjenica da se kasirka nije ponudila da ponudi starici jogurt bez obzira na to što nije imala dovoljno novca, posebno jer joj je nedostajalo samo 20 dinara.

"Ispred mene dvije mušterije na kasi. Na redu je baka, iza nje djevojčurak pa ja. Prilazim i čujem samo kraj. Baka nema dovoljno para za sve tri namirnice. Odustaje od malog jogurta i vidno joj je neprijatno što nije prvo provjerila koliko ima para u novčaniku. Odlazi baka, a žena mi kaže da joj je falilo 20 j***nih dinara",  počinje ispovijest ova Novosađanka.

Ipak, ono što je uslijedilo vratilo joj je vjeru u budućnost. Djevojčica koja je stajala između bake i nje kupila je namirnicu i hitro istrčala da je odnese staroj ženi.

"Devojčica me preduhitrila i rekla kasirki da kuca prvo jogurt i istrčala iz radnje da stigne baku... Da nisam radila na kasi pa da ne znam koliko može svakog dana da se nađe viška pa ajde de. Na stranu to, zar ne bi bilo divno da ju je nježno pogledala i rekla  "u redu je, donijećete sutra!" Moramo razlikovati prevarante od onih koji se sramote i nemaju", priča ova žena.

Na poslijetku, priča je dobila još emotivniji kraj. Kada je Novosađanka izašla iz prodavnice, zatekla je djevojčicu koja je platila jogurt u kolima kako plače.

"Nakon toga izlazim iz radnje, zatičem auto ispred, majka sa tom djevojčicom unutra, obe plaču. Prozor otvoren, ja prilazim i pitam Vaša je ćerkica? Kaže da jeste. Malo je reći da sam je pohvalila. Poželjela sam da moje dijete jednog dana izraste u takvo biće. Naravno da sam se i ja rasplakala. Dok je takve omladine još uvijek ima nade za sve nas, svi ćemo omatoriti... Učite djecu da budu ljudi",  poručila je ona, prenosi Telegraf.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()