Prvi čovjek diplomatije ove zemlje potvrdio: Sjeverna Makedonija kosponzor rezolucije o Srebrenici

Glavni sponzori rezolucije su Njemačka i Ruanda.

15.04.2024. 15:11
  • Podijeli:
profimedia-0783575180 bujar osmani ministar spoljnih poslova severne makedonije-651e6de83dc10.webp Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani rekao je da će ova zemlja biti jedan od kosponzora rezolucije o Srebrenici o kojoj će se u Generalnoj skupštini UN glasati 2. maja.

Osmani je na konferenciji za novinare zatražio od svih članica UN da podrže rezoluciju.

On je dodao da će rezolucija biti prethodno predstavljena u Generalnoj skupštini UN u srijedu, 17. aprila, prenio je "Sputnjik".

Glavni sponzori rezolucije su NJemačka i Ruanda.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()