Policijska potjera: Državljanin BiH krijumčario četiri strana državljana

Utvrđeno je kako je automobilom upravljao 40-godišnji državljanin BiH

18.03.2023. 15:40
  • Podijeli:
policija hapšenje pixabay-63df73ce14592.webp Foto: Pixabay

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke uhitili su 40- godišnjeg državljanina BiH koji je u petak oko 20 sati prevozio četiri strana državljana te tako spriječili još jedan pokušaj krijumčarenja stranaca u Hrvatsku.

Tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Mala Gorica na petrinjskom području, policajci su uočili automobil bosanskohercegovačkih registracija. Na svjetlosne i zvučne znakove vozilo se nije zaustavilo, već je vozač ubrzao u smjeru mjesta Nebojan.

Zbog neprilagođene brzine na poljskom putu, automobil je sletio u odvodni kanal, gdje se prevrnuo na krov pri čemu su vozač i dvoje stranih državljana lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici.

Utvrđeno je kako je automobilom upravljao 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je prevozio četiri strana državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i mogućih drugih kaznenih djela, vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

U toku je daljnje kriminalističko istraživanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()