Plenković: Već sad imamo više od 76 ruku. Pobijedili smo

Kraj trakavice

06.05.2024. 17:52
  • Podijeli:
andrej plenković TANJUG FOTO HINA Denis CERIĆ-6628f5b3c1160.webp Foto: TANJUG FOTO HINA Denis CERIĆ

Andrej Plenković dao izjavu za medije, a osvrt je bio na izbore koji su nedavno održani u Hrvatskoj.

Istakao je da će sutra nastaviti pregovore s partnerima i kazao da su pobijedili.

Razgovori s partnerima se nastavljaju sutra, danas smo razgovarali s HSLS-om, HNS-om, HSU-om i gospođom Petir. Svi ti zastupnici daju snažnu potporu meni kao mandatu za sastav sljedeće Vlade. Sutra ćemo imati sastanke s predstavnicima nacionalnih manjina i DP-om i nakon toga ćemo ići ka formiranju većine i skupljanje potpisa za treći mandat.

Prema svemu što razgovaramo, stvari se kreću u dobrom smjeru. Vidjeli smo danas da su poraženi polako počeli shvaćati da su poraženi. I dalje su bezobrazni i agresivni, mislim na nećaka Grbina i SDP, koji dan danas shvaća da su teško poraženi, ali vrlo brzo će mu to njegovi kolege i kolegice iz stranke početi pokazivati malo jasnije, pa će on na neku manje intenzivnu i zahtjevnu dužnost tj. polupolitičku penziju, ali to je takav politički život, onaj koji izgubi trebaju snositi konzenkvence

Novinari su pitali o SDSS-u u Vladi na što je Plenković rekao da se razgovori nastavljaju sutra. “Već sada imamo više od 76 zastupnika koji su nas spremni podržati, a mi ćemo voditi računa da se prava nacionalnih manjina poštuju kao i danas”, kazao je.

Govoreći o uvjetima DP-a da ne želi sa SDSS-om kazao je da nalaze rješenja u kontekstu objektivnih okolnosti.

"Mi pobijedili, formiramo treću vladu po redu", zaključio je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()