Ovo su najnoviji rezultati izbora u Srbiji

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" osvojila je 46,3 odsto glasova na republičkim izborima, saopštio je Cesid/Ipsos na osnovu 95,3 odsto obrađenog uzorka

18.12.2023. 10:08
  • Podijeli:
beogradski izbori, 17 dec 2023 - foto Tanjug Vladimir Šporčić-657f8711b28eb.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" osvojila je 46,3 odsto glasova na republičkim izborima, saopštio je Cesid/Ipsos na osnovu 95,3 odsto obrađenog uzorka.

To znači da će u parlamentu imati 127 mandata.

"Lista "Srbija protiv nasilja" osvojila je 23,6 odsto glasova, što joj donosi 65 mandata, dok lista oko Socijalističke partije Srbije ima 18 mandata, zahvaljujući osvojenih 6,6 odsto glasova", prenio je RTS.

Lista čiji je nosilac Branimir Nestorović osvojila je 4,8 odsto glasova, što joj donosi 13 mandata, isto koliko i koaliciji NADA koja je osvojila 4,9 odsto glasova.

Cenzus je prešlo pet manjinskih stranaka. Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 1,7 odsto glasova i imaće šest mandata, lista čiji je nosilac SPP osvojila je 0,9 odsto glasova i imaće tri mandata. SDA Sandžaka je osvojila 0,6 odsto glasova i imaće dva mandata, isto koliko i lista "Politička borba Albanaca se nastavlja" sa osvojenih 0,5 odsto glasova. Ruska stranka osvojila je 0,3 odsto glasova i imaće jedan mandat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()