Otišao na odmor u Hrvatsku, pa mu naplatili ulaz u crkvu 6 KM

Tako je jedan gost iz naše Bosne i Hercegovine ostao zgrožen činjenicom da se naplaćuje ulaz u crkvu

05.05.2024. 14:25
  • Podijeli:
Hrvatska_crkva_ulaznica_foto_TikTok-66374ae9825e0.webp Foto: TikTok/1azradzino

Kako se približava turistička sezona, tako raste i broj neobičnih situacija s kojima se suočavaju gosti na Jadranu. Pretežno ih muče visoke cijene i činjenica da je Hrvatska postala destinacija u kojoj se više ne može jeftino ljetovati.

Tako je jedan gost iz naše Bosne i Hercegovine ostao zgrožen činjenicom da se naplaćuje ulaz u crkvu!

Jedna vrlo čudna situacija. Na Korčuli na trgu je crkva u koju sam pokušao ući, a tamo piše tri eura ulaz. Da se pomoliš Bogu tri eura”, prepričava smijući se u nevjerici.

“Pa ti razmisli hoćeš se moliti ili nećeš. A ako si musliman, to ti je 15 eura”, našalio se za kraj na svom TikToku profilu, a ispod videa su nagomilale tisuće komentare

Sramota za Hrvatsku, u Barceloni je 35 eura (68,45 KM), religija je odavno industrija… Nižu se dojmovi o ovoj temi, no neki su autora snimka i opovrgnuli:

“Ulaz u crkvu je besplatan, naplaćuje se odlazak na zvonik kako bi se vidio pogled”, piše jedan gledatelj, a u sve ovo se uvjerite u priloženom snimku, piše SD.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()