Oči regiona uprte u Srbiju, potraga za dvogodišnjom Dankom: aktiviran sistem "Pronađi me"

Danas je na terenu bilo više od 500 pripadnika nadležnih službi i stotine ljudi

27.03.2024. 20:17
  • Podijeli:

Oči regiona uprte su u Srbiju, gdje je prvi put od uspostavljanja, aktiviran sistem "Pronađi me!". 

Drugi dan traje potraga za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić iz naselja Banjsko polje kod Bora. Danas je na terenu bilo više od 500 pripadnika nadležnih službi i stotine ljudi. 

Mediji prenose da je potraga obustavljena u naselju gdje je nestala dvogodišnja djevojčica, ali da se istraga nastavlja. Roditelji djevojčice, u okviru redovne procedure, dali su izjave u policiji a bili su podvrgnuti i poligrafskom ispitivanju.

Ovo je fotografija nestale dvogodišnje djevojčice Danke. 

Drugi dan portage. Lokacija Banjsko polje kod Bora. Nepristupačan teren, blato, šiblje. Loši vremenski uslovi otežavaju akciju. Policija doslovno pretresa svaki automobil. Sve raspoložive ekipe su na terenu. Angažovana je I Žandermerija. Psi tragači njuše svaki pedalj. Provjeravaju se svi napušteni objekti, vikendice, imanja. Mještani naselja kažu da je ovo miran kraj a koji su se i sami priključili u potragu.
‘’Šuma se obišla 15 puta. Samo postoji mogućnost da nije neko naišao sa strane i pokupio dijete, toga se plašim. Inače, ovdje je jako, jako mirno naselje. Evo, mi smo skoro dvije godine ovdje, jedna dlaka nije falila nikome a kamoli dijete da nekome, to je stvarno strašno. Ali nadamo se da će biti najbolji ishoda da će diejte da se nađe.’’

‘’Komšija je rekao da je ona bila ispred mojih vrata sama, ali ja je vidjela nisam i ne znam šta da kažem po tom pitanju. Roditelje ne znam, ne pozanjem, tako da sam ja ovdje relativno od skora. Do sada, ovako nešto nije bilo. Stvarno, mnogo žalosno.

Potraga je proširena tokom dana, pa su se ekipama na terenu priključili forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije. 

Akcija nije obustavljena ni tokom protekle noći. Gradonačelnik Bora ističe kako je teren veoma nepristupačan.

‘’Brdsko-planinski teren blizu … kuće, stambenen zgrde na smaom obodu naselja se desio događaj da je dijete nestalo. Iza kuća se nalazi šuma, nalazi se rječica. Sa druge strane se nalazi šuma, tako da je zaista nezgodan teren", kaže Aleksandar Milkić, gradonačelnikj Bora.

Na društvenoj mreži ‘’X’’ objavljen je snimak s nadzorne kamere kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta gdje je nestala djevojčica. Na snimku se vidi automobil koji je projurio u periodu njenog nestanka. Javnosti za sada, nije poznato više detalja. Danas na auto-putu jasno obavještenje sa uputama: pozovite 192, nestalo dijete u Boru. Sistem "Pronađi me" za hitno obavještavanje javnosti, po prvi put u Srbiji aktiviran je juče. 

U obavještenju se navodi da djevojčica ima smeđu kosu, braon oči kao i da je visoka oko 85 centimetara. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i vezanu kosu. Nestala je iz porodičnog dvorišta u kojem se nalazila sa majkom Ivanom oko 13:45 minuta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()