Obrat na Kosovu*: U ranjavanju Srbina učestvovala policija, suspendovana četiri pripadnika MUP-a

Suspendovana su još tri policijska službenika zbog sumnje da su učestvovali u ovom slučaju

11.04.2023. 17:34
  • Podijeli:
policija_kosovo - twitter-6392577b8b9c5.webp Foto: Twitter

Kosovska* policija objavila je da je suspendovala policajca za kojeg se sumnja da je učestvovao u ranjavanju jedne osobe na sjeveru države.

 Suspendovana su još tri policijska službenika zbog sumnje da su učestvovali u ovom slučaju.

Policija je saopćila da je kontinuiranim uviđajem i angažmanom policijskih jedinica na mjestu događaja, kao i provjerom priloženih dokaza, uspjela pribaviti dokaze koji upućuju na sumnju o mogućoj umiješanosti policajca u pucnjavi. 

Prethodno je javljeno da je jedna osoba inicijala M. J. srpske nacionalnosti ranjena u Leposaviću na sjeveru zemlje.

Kako se navodi u saopćenju, temeljem dostavljenih informacija i dokaza, protiv policijskog službenika izrečene su mjere suspenzije, jer se nije javljao o slučaju i svojoj uključenosti u slučaj, nakon čega je policija izdala obavijest da nije uključen. u razmjeni ili pucanju vatrenim oružjem.

Također, policija je objavila da su mjere suspenzije poduzete i protiv još tri moguće službene osobe uključene u slučaj.

Kosovska* policija je kazala da će blisko sarađivati ​​s Policijskim inspektoratom i državnim tužiocem, kako bi se policajci koji se ne pridržavaju i ne ponašaju u skladu s najvišim etičkim i profesionalnim standardima i dalje pozivali na odgovornost.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()