Novosađani Prvi maj provode na obližnjim izletištima i uz Dunav

Nekima je Prvi maj počeo još u subotu

01.05.2023. 19:11
  • Podijeli:
AA-20230501-31014563-31014555-SRBIJA_NOVOSADANI_PRVI_MAJ_PROVODE_NA_OBLIZNJIM_IZLETISTIMA_I_UZ_DUNAV-644ff2b30f3a9.webp Foto: Anadolija

Novosađani su ove godine dočekali Prvi maj kao produženi vikend, a lijepo vrijeme uticalo je da se mnogi zapute u prirodu i tamo uživaju uz neizostavni roštilj, muziku i rekreaciju. Veliki broj Novosađana koji su odlučili da Prvi maj, Međunarodni praznik rada, dočekaju van Novog Sada još u prvim danima vikenda zaputili su se van grada, pa danas putevi koji vode ka Fruškoj gori nisu bili zakrčeni kao obično u taj dan.

Kako svjedoče fotografije fotoreportera AA, oni koji su odlučili da prvi dan maja provedu u prirodi u Novom Sadu izabrali su kupalište Štrand, gdje je bilo i najviše ljudi. Iako je danas državni praznik i neradan dan, na Štrandu su radili pojedini restorani i kafići, pa su izletnici mogli da biraju sjedenje u ljetnjoj bašti ili piknik na travi, dok su se drugi sunčali na pješčanom dijelu plaže. Na plus 23 stepena Celzijusovih najodvažniji su zaplivali u Dunavu da otvore kupališnu sezonu prije njenog zvaničnog početka.

Limanski park ove godine ostao je prazan, ali je dosta izletnika bilo i uzvodno Dunavom na Šodrošu gde su izletnici uglavnom pekli roštilj i igrala se odbojka.

Pošto je za mnoge Prvi maj počeo još su subotu, oni koji su se otisnuli van grada uradili su to za vikend, pa su, na neki način, oslobodili Most slobode za izletnike koji su išli na Frušku goru gde su i ove godine pripremljene brojne lokacije za roštiljanje. Iako je bila povećana frekvencija vozila preko mosta, saobraćaj se odvijao nesmetano.

Oni koji su htjeli da provedu vrijeme u prirodi uz Dunav nedaleko od Štranda, imali su priliku da odu na Ribarsko ostrvo, gdje su radili restorani i vikendaši su pekli meso ispred vikendica. Vlasnici brodova, takođe su lijepo vrijeme iskoristili da na Dunavu organizuju piknik i druženje.

Ulice Novog Sada, kao i svakog 1. maja, bile su uglavnom puste u ranim popodnevnim satima kada su se Novosađani smestili na planirane lokacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()