Novi detalji užasa u Hrvatskoj: Širi se snimak napada na društvenoj mreži

Uviđaj će utvrditi je li sukob izbio oko parkinga, kako to govore prve neslužbene informacije

02.04.2024. 12:09
  • Podijeli:
Hrvatska_napad_pucnjava_policija_foto_mreze-660ba2fcabe64.webp Foto: Društvene mreže

U ponedjeljak, 1. aprila, oko 19,30 sati na ulici u Kaštel Štafiliću došlo je do pucnjave u kojoj su dvije osobe povrijeđene te su prevezene u splitsku bolnicu na pružanje daljnje liječničke pomoći

Po prvim neslužbenim informacijama, radi se o mogućem okršaju komšija u kojem je jedna od žrtava upucana iz vatrenog oružja dok je druga žrtva udarena sjekirom u glavu.

Uviđaj će utvrditi je li sukob izbio oko parkinga, kako to govore prve neslužbene informacije.

Prema prvim informacijama iz bolnice obje osobe su stabilno:

"Primljene su dvije muške osobe. Prvi pacijent (1978.) zadobio je tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. U ovom trenutku je u toku hitan operativni zahvat nakon kojeg će se moći procijeniti težina ozljeda. Drugi pacijent (1978.) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u toku", odgovorili su iz splitskog KBC-a.

Portal Radiosarajevo.ba je došao do uznemirujuće snimke koja je snimljena nakon pucanja u muškarca. Na njoj se jasno vidi kako jedna osoba pokušava pomoći ranjenom čovjeku, ali u tom trenutku s leđa ga napada muškarac i sjekirom ga udara po glavi. Srećom, u tim trenucima u pomoć ranjenom čovjeku stižu dva prolaznika koji silom zaustavljaju napadača i zadržavaju ga do dolaska policije.

Snimak je uznemirujući i nećemo ga objaviti.

Uhićeni počinitelj je navodno 58-godišnji bivši pomorac koji je još prije 21 godine imao problema sa zakonom odnosno bio je tada prijavljen zbog pokušaja ubistva i nedopuštenog držanja oružja.

Tada je bio uhićen jer je nožem u leđa i trbuh ubo tada 18-godišnjeg momka i to zato što je ovaj navodno mokrio po zidovima njegove kuće.

Policija je tada kod njega pronašla pušku M-48 te punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu. Kako su tada pisale novine, on je nakon uhićenja priznao djelo te je bio pušten na slobodu nakon ispitivanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()