Neregularnosti u Crnoj Gori: Uoči izbora policija pronašla popunjene listiće

Pronađene i lične karte

01.04.2023. 20:55
  • Podijeli:
Crna Gora_predsednički izbori_glasanje_Foto P Profimedia-64258e330e41a.webp Foto: Profimedia

U Crnoj Gori se sutra održava drugi krug predsjedničkih izbora u kojima će bitku za prevlast voditi dosadašnji lider Milo Đukanović iz DPS-a i Jakov Milatović iz pokreta "Evropa sad".

Trenutno je u ovoj zemlji na snazi izborna tišina uoči sutrašnjeg glasanja, a čini se da je prijavljen niz neregularnosti.

Naime, kako pišu crnogorski mediji policiji i tužilaštvu u Bijelom Polju prijavljeno je da su nepoznate osobe pokušale uzeti lične karte od korisnika tamošnjeg Doma starih i drugih osoba.

Osim u Bijelom Polju i u ostalim gradovima širom Crne Gore je sprovedena akcija otkrivanja i sprječavanja zloupotreba u susret sutrašnjim izborima.

Pretresano je više lokacija, a radi se na prikupljanju dokaza i izjava osoba za koje su postojale informacije da su počinile krivična djela.

Podgorička policija je u jednom od pretresa našla izborni materijal sa imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata. O svemu je obaviješteno i tužilaštvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()