Neobičan slučaj: Majka osuđena jer je vrijeđala sina zbog loših ocjena

Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju te njegovim odustajanjem od učestvovanja u vanškolskim aktivnostima.

26.02.2024. 22:39
  • Podijeli:
policija-auto-pu-dn.jpg

Majka (50) proglašena je krivom i osuđena jer je u porukama vrijeđala sina (18) zbog loših ocjena.

Prema presudi, majka je lani u septembru u Karlovcu počinila psihičko nasilje u porodici jer je slala poruke putem aplikacije Vacap sinu vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše "Danica".

"Srami se psihopate bolesni, šu***no. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod voz da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti”, napisala je majka sinu.

Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju te njegovim odustajanjem od učestvovanja u vanškolskim aktivnostima.

"U očaju sam zaista sinu slala poruke putem aplikacije Vacap u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se sramim", rekla je majka.

Sin je na ročištu rekao kako ga je "uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod voz i da se ubije, ali to nije povrijedilo moje dostojanstvo".

Tinejdžer je rekao:

"Želim da se naši odnosi normalizuju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu", zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sudija je kaznila majku s 300 evra i mora platiti 20 evra troškova postupka. Presuda je nepravomoćna, zaključuje "Danica", a prenosi "N1".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()