Napravio masakr u školi: Protiv roditelja dječaka ubice podnesene još dvije tužbe

Tužbe su podnesene za naknadu nematerijalne štete uslijed fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola, dok je nastavnica podnijela tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti.

26.02.2024. 16:58
  • Podijeli:
Vladislav Ribnikar Tanjug STRAHINJA AĆIMOVIĆ-6453d4cc6eef6.webp Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Višem sudu u Beogradu podnesene su još dvije tužbe protiv roditelja dječaka K.K. koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 i ranio šest ljudi.

Dvije nove tužbe su protiv Kecmanovića podnijeli roditelji ranjene djece i pripremna ročišta po tim tužbama zakazana su za mart i maj, saznaje Tanjug.

Tužbe su podnesene za naknadu nematerijalne štete uslijed fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola, dok je nastavnica podnijela tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti.

Nedavno je tužbu za naknadu štete podnijela i nastavnica istorije koja je takođe teško ranjena, a po njenoj tužbi još nije zakazano pripremno ročište, prenosi Euronews.

Prvu tužbu podnijelo je 27 članova porodice ubijenih, a drugu članovi porodice Dukić čija je ćerka ubijena i po tim tužbama suđenje je u toku.

U ovom sudu vodi se i krivični postupak protiv roditelja dječaka ubice, instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, maloljetni K.K. učio da puca, dok on krivično ne može da odgovora jer u trenutku izvršenja djela nije imao navršenih 14 godina.

Sud je u tom postupku odlučio da prihvati prijedlog Višeg javnog tužilaštva i suđenje zatvori za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()