Ministar odbrane istakao: Srbija će nastaviti opremanje vojske najsavremenijim oružjem

Operativna sposobnost Vojske Srbije biće znatno unaprijeđena uvođenjem u naoružanje novih složenih borbenih sistema koje su razvili Vojnotehnički institut i fabrike namjenske industrije

15.11.2023. 16:09
  • Podijeli:
vojska-srbije-tanjug.jpg

Srbija će nastaviti sa opremanjem jedinica Vojske Srbije najsavremenijim borbenim sredstvima s ciljem daljeg jačanja borbene gotovosti, ali i bezbjednosti svih građana, rekao je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Vučević je na vojnom pologonu "Nikinci", između Rume i Šapca, istakao da Srbija kontinuirano ulaže u opremanje vojske savremenim naoružanjem i opremom.

"Danas smo imali priliku da se uverimo da se odluka državnog i vojnog rukovodstva o oslanjanju na sopstvene odbrambene kapacitete pokazala kao mudra i dalekovida, naročito u složenim geopolitičkim okolnostima", rekao je Vučević koji je prisustvovao prikazu novog naoružanja i vojne opreme koji se predaju Vojsci Srbije i sredstava koja su u završnom dijelu ispitivanja radi uvođenja u naoružanje vojske.

On se tokom prikaza uvjerio da će operativna sposobnost Vojske Srbije biti znatno unaprijeđena uvođenjem u naoružanje novih složenih borbenih sistema koje su razvili Vojnotehnički institut i fabrike namjenske industrije.

Među sredstvima koja se predaju Vojsci Srbije i sredstvima koja su u završnoj fazi ispitivanja danas su na poligonu "Nikinci" prikazane nove serije oklopnih borbenih vozila 4x4 "Miloš", te protivavionskih samohodno artiljerijsko-raketnih sistema "Pasars".

Tu su i besposadna platforma "Miloš", modernizovano borbeno vozilo pešadije BVP M-80 AB1, oklopni transporter sa pogonom na sva četiri točka BOV OT, razni tipovi novoproizvedene pješadijske i artiljerijske municije i druga sredstva. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()