Kamion prevozio materijal za farbe, pod ceradom pronašli BMW

Vozilo, koje nije imalo registarske oznake i bilo je dobro osigurano da se ne pomjeri tokom transporta iz Slovenije, uspješno je smješteno unutar kamiona, vjerovatno uz pomoć viličara

05.03.2024. 08:29
  • Podijeli:
kamion_materijal_bmw_carina_Srbije-65e62304a883d.webp Foto: Carina Srbije

Carinski službenici i granična policija neprekidno su angažovani na sprečavanju krijumčarenja robe preko državnih granica, suočavajući se pritom s raznolikim izazovima. Osim čestih pokušaja šverca manje vrijedne robe poput cigareta ili mesa, koji su zbog nižih cijena u susjednim zemljama atraktivni za nelegalnu trgovinu, te neizostavnog krijumčarenja droga, povremeno dolazi do zaista neočekivanih pokušaja šverca.

Upravo takav slučaj otkriven je 29. februara u Gornjem Milanovcu, kada su carinici tokom pregleda kamiona, koji je prema dokumentaciji trebao prevoziti sirovine za proizvodnju boja i lakova, pod ceradom pronašli - automobil marke BMW, prenosi Index.hr.

Vozilo, koje nije imalo registarske oznake i bilo je dobro osigurano da se ne pomjeri tokom transporta iz Slovenije, uspješno je smješteno unutar kamiona, vjerovatno uz pomoć viličara.

Nedugo prije toga prethodnog vikenda, na graničnom prelazu Bartovci došlo je do još jednog značajnog otkrića. Zaustavljen je luksuzni automobil Porsche Panamera 4s, čija vrijednost premašuje 77.000 evra, s inostranim registarskim oznakama.

Vozilom je upravljao državljanin Srbije, koji nije bio registrovani vlasnik automobila. Budući da u trenutku zaustavljanja nije posjedovao boravišnu ni radnu vizu, što je preduslov za upravljanje vozilom s inostranim registracijama, automobil je zadržan do daljnjeg, dok traje proces razjašnjavanja okolnosti.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()