Kabina kamiona završila u sobi djevojčice, otac razvalio vrata da dođe do nje

Sve se dogodilo u zoru, oko 6.20 sati, kada je vozač, nakon što je skrenuo ulijevo, tegljač s prikolicom zabio u porodičnu kuću

07.02.2024. 20:57
  • Podijeli:
Kamion_udes_Hrvatska_foto_Davor Javorovic_PIXSELL-65c3dc7b2fc1b.webp Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U Vinkovcima u Hrvatskoj jutros se dogodila nesvakidašnja saobraćajna nesreća, kada je kamion sletio s ceste i zabio se u kuću, tačnije u dječju sobu u kojoj je spavala 14-godišnja djevojčica.

Sve se dogodilo u zoru, oko 6.20 sati, kada je vozač, nakon što je skrenuo ulijevo, tegljač s prikolicom zabio u porodičnu kuću, piše Index.

Cijela kabina kamiona završila je u sobi djevojčice. Krevet joj je odguran na drugu stranu sobe, ali pukom srećom, nije zadobila povrede opasne po život.

Hospitalizirana je u vinkovačkoj bolnici, gdje su joj konstatovane lakše povrede, a vozaču slomljen nos.

Prizori su stravični, a RTL-ov reporter razgovarao je s vlasnikom kuće Markom Miškićem.

"Šta da vam kažem, neopisivo i jezivo. Probudio sam se i išao popiti kafu. Prvo sam pomislio da je puklo staklo, a onda se zatresla i kuća. Da nije bio potres, pomislio sam. Nije prošao minut, moja gospođa dolazi i govori: dolazi, srušio se krov. Ma nemoguće, pomislio sam. Kada sam došao gore, nisam mogao otvoriti vrata. Razvalio sam vrata kako bih došao do djeteta koje je spavalo u svojoj sobi. Odvukao sam je van, no kada sam pogledao, to nije pao krov, već je kamion uletio u kuću", kazao je Marko Miškić.

Dodao je da je djevojčici zašivena glava, žali se da je boli slezena i da ostaje u bolnici da se vide sve pretrage.

"Ona je samo rekla: 'Mama, curi mi krv'. To je za nju bio šok. Bila je tu, doživjela je to", kazao je za RTL Miškić.

Saobraćajnu nesreću prouzročio je 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, potvrdila je policija po završetku uviđaja.

Utvrđeno je da se vozač nije kretao sredinom obilježene saobraćajne trake. Vozilo je pomaknuo ulijevo, prešao je preko lijeve trake i bankine, sletio na zelenu površinu i udario u crpnu stanicu za otpadne vode i ormar električnih instalacija, a potom u ogradu kuće 86-godišnjakinje te u zid kuće 43-godišnjakinje.

Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozaču teretnjaka, kojem je uručen prekršajni nalog.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()