Ivica Todorić osnovao stranku: Borba protiv kriminala i korupcije

Todorić je najavio da će sa strankom izaći na parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

24.02.2024. 20:11
  • Podijeli:
ivica-todoric-robert-anic-pixsell.jpg Foto: Robert Anić/Pixsell

 Nekadašnji vlasnik koncerna "Agrokor" Ivica Todorić osnovao je stranku "Zajedno Hrvatska" i obećao borbu protiv kriminala i korupcije, kao i veće plate.

Todorić je bio najbogatiji čovjek u Hrvatskoj, ali je kasnije bio optužen za kriminal i korupciju i da je sa saradncima nanio višemilionsku štetu državi.

Županijsko tužilaštvo u Zagrebu drugi je put povuklo optužnicu u slučaju "Agrokor" u avgustu prošle godine, što se prvi put dogodilo 2021.

On je najavio da će njegova stranka već u prvom mandatu promijeniti sve paradigme društvenog okruženja i da će "svi koji su ogrezli u kriminal i korupciju biti zauvijek izbrisani iz hrvatskog javnog prostora".

Prema njegovim riječima, odlučni obračun sa kriminalom i korupcijom u politici osnovni je preduslov za zdravo društvo, privredni rast i stvaranje vrijednosti za sve građane Hrvatske.

Todorić je najavio da će sa strankom izaći na parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

"U prvom mandatu ćemo podići plate i penzije na nivo prosjeka EU, a taj proces pretpostavlja privlačenje svježeg kapitala kroz jaki investicioni zamah, nove fabrike i radna mjesta", izjavio je Todorić na osnivanju stranke.

On je pozvao sve građane "koji se ne mire sa postojećim stanjem" da mu se pridruže u borbi za "bolju Hrvatsku". 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()