Hrvatska: U helikopteru rođena djevojčica

Tokom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica

05.09.2023. 17:20
  • Podijeli:
profimedia-0774095919 vojni helikopteri H-60-6496b206a3604.webp Foto: Profimedia

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tokom hitnog medicinskog leta s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci noćas je rođena djevojčica, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Dežurni tim hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su zaprimili poziv za prijevoz trudnice s otoka Raba.

Tokom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica.

Porod je vodio medicinski tim Hrvatske vojske, satnica Danijela Vrhovski, doktorica medicine i medicinska sestra časnička namjesnica Maja Herceg kojima je ovo bilo prvo iskustvo poroda u helikopteru.

„Ovo je zaista bilo posebno iskustvo“, rekla je satnica Vrhovski istaknuvši kako je porod protekao u najboljem redu.

„Majka je bila dobrog općeg stanja i sve je prošlo u redu. Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim Hrvatske vojske, kada je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni“, rekla je i dodala da su beba i majka nakon poroda uspješno zbrinute u riječkoj bolnici, prenosi Hina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()