Hapšenja u Crnoj Gori: Uhapšeni Zoran Lazović i Milivoje Katanić

Osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

14.04.2024. 09:42
  • Podijeli:
crna gora policija anadolija 1-643bd97961718.webp Foto: Anadolija

Crnogorska policija uhapsila je bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Lazovića i Katnića uhapsili su su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu SDT-a, koji ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja

Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su u zoru po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Lazovića i Katnića uhapsili su su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu SDT-a, koji ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.
Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u sklopu jednog od najvećih predmeta u Specijalnom državnom tužilaštvu trenutno izvodi akciju na više mjesta u Crnoj Gori

“Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva,Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja”, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Kaatnić i Lazović, kako je dodao, biće sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

“U toku je i pretresanje njihovih stanova i drugih prostorija, u Podgorici, Cetinju, Budvi i Bijelom Polju, radi pronalaska tragova krivičnog djela i predmeta koji mogu biti od koristi za postupak”, saopštio je Radonjić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()