Grupa zatvorenika iz Rijeke prokopavala tunel kako bi pobjegli iz zatvora u vrijeme maškara

U nedjelju su pravosudni policajci primijetili što im se događa pred nosom i osujetili pomno smišljen plan

13.02.2024. 18:25
  • Podijeli:
Rijeka_zatvor_foto_Nel Pavletic_PIXSELL-65cb9d2469046.webp Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Skupina od osam do deset zatvorenika u riječkom zatvoru kopala je tunel kako bi pobjegli u vrijeme kada se u gradu održavaju maškare.

Kako saznaje 24sata.hr, zatvorenici jedne ćelije riječkog zatvora su šipkom bušili beton i pravili tunel. Navodno su se nakon izlaska planirali priključiti maškarama i u veselju i sveopćem ludilu u Rijeci zamesti trag.

No, u nedjelju su pravosudni policajci primijetili što im se događa pred nosom i osujetili pomno smišljen plan.

Riječki zatvor nalazi se u središtu grada pa bi zatvorenici bijegom iz njega imali široku mogućnost "nestanka". To je po svemu sudeći imao na umu planer bijega.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()