Gradonačelnik Beograda fizički nasrnuo na aktivistu: Bacio mu telefon

Objavljen snimak

09.05.2024. 15:42
  • Podijeli:
aleksandar sapic x com-663ccfda07251.webp Foto: screenshot / X-com

Društvenim mrežama širi se snimak na kome Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa Grada Beograda i kandidat SNS za gradonačelnika, otima i baca na pod telefon jednom od aktivista koji su bili na Savskom nasipu tokom Šapićeve konferencije.

Društvenim mrežama širi se snimak na kome Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa Grada Beograda i kandidat SNS za gradonačelnika, navodno otima i baca na pod telefon jednom od aktivisti koji su bili na Savskom nasipu tokom Šapićeve konferencije. To za Danas.rs potvrđuje jedan od aktivista koji su bili na Savskom nasipu Zdravko Janković.

Kako se vidi i čuje na snimku, Šapić je u raspravi sa okupljenim građanima, u momentu se vidi trzaj Šapićeve ruke, a u narednom čovjek sa kojim se raspravljao se spušta da sa zemlje uzme mobilni telefon. Od okupljenih građana sam čin otimanja i bacanja telefona se ne vidi.

Da se to zaista desilo za Danas potvrđuje aktivista Zlatko Janković. On kaže da je Šapić želio da, nakon održane konferencije u kojoj je želeo da se pohvali sklanjanjem splavova, ali i razgovora sa nezadovoljnim građanima i aktivistima, želio da prođe baš "kroz" aktivistu kojem je telefon, kako kaže Janković, oteo i bacio.

"Ovo je bila jedna od predizbornih aktivnosti nosioca Šapića gdje je on htio da se pohvali kako je svojim zalaganjem raščistio splavove ali nije mogao da odgovori na mnoga pitanja koja smo došli da postavimo, s obzirom da smo imali nekoliko sitaucija u kojima je davao nesuvisle odgovore, pre svega uz vezi bušenja nasipa koje je zaustavljeno. Međutim, nažalost ne može da se s njim razgovora, dosta je posvećen spinovanju činjenica, ali i nervozan s obzirom da je jednom našem aktivisti uzeo telefon i bacio ga na pod", navodi Janković.

On precizira da je Šapić nakon svoje konferencije razgovarao sa nekoliko aktivista, da ih je dosta prekidao, i da je zatim ušao u raspravu sa aktivistom kojem je bacio telefon.

"To je bilo na samom kraju. Razgovarali smo nakon njegovog govora, dosta je prekidao našeg aktivistu Branka koji mu je objašnjavao gdje su napravili proceduralne greške zbog kojih je sud prihvatio našu inicijativu da se prekinu radovi na bušenuju nasipa. Ušao je dalje u razgogovor sa još par aktivista. Htio je da prođe kroz čovjeka siledžijski, ovaj to nije htio da se pomjeri, oteo mu je telefon i bacio na pod, pa otišao sa lica mesta", prepričava Janković.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()