Građani se okupljaju, KFOR napravio kordon oko zgrade opštine

Situacija u Zvečanu za sada mirna

30.05.2023. 09:50
  • Podijeli:
KFOR Zvecan_Tanjug-6475aa829a231.webp Foto: Tanjug

Situacija u Zvečanu jutros je mirna, ispred zgrade opštine prisutan je veliki broj pripadnika Kfora, kao i stotinjak građana.

Radnici opštine Zvečan okupili su se ispred zgrade te institucije kako bi zatražili povratak na svoja radna mjesta.

Kfor je napravio kordon ispred zgrade opštine, gdje i jedno vatrogasno vozilo, a unutra su pripadnici specijalne jedinice ROSU.

Tu su i predsjednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsjednik Igor Simić.

Mirno je jutros i u Leposaviću i Zubinom Potoku, a mještani su u obje opštine najavili okupljanja.

Na mostu koji razdvaja sjeverni od južnog dijela Kosovske Mitrovice nalazi se samo jedna patrola kosovske policije. Na putu od Prištine do Kosovske Mitrovice primjetan je veliki pokret pripadnika Kfora.

Jake snage Kfora razbile su juče skup građana koji su bili okupljeni ispred opštine Zvečan i mirno protestovali. Korišćeni su suzavac i šok-bombe.

U Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica javilo se više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()