"Gori" na političkoj sceni Hrvatske

Posljednjih dana, hrvatska politička arena, nikad burnija

19.03.2024. 19:57
  • Podijeli:

Odnos na relaciji aktulenog predsjednika i premijera susjedne Hrvatske od samog početka izazivao je veliku pažnju javnosti. Posljednjih dana, hrvatska politička arena, nikad burnija.

Hrvatska je pred izborima koji su zakazani u sred sedmice, 17. aprila što je za javnost iznenađenje. Od najave i namjere Zorana Milanovića da iz predsjedničke pređe u premijersku fotelju, bura se ne stišava. Ustavni sud dodatno je podgrijao situaciju zaključkom da Milanović ne može učestvovati na izborima sve dok obavlja funkciju predsjednika.

"Ako se polazeći od njegovih izjava, predsjednik Republike za vrijeme obnašanja te dužnosti, kandidira za zastupnika u Hrvatski sabor ili istupa u javnosti kao budući kandidat za predsjednika Vlade, odmah mora podnijeti ostavku predjsedniku Ustavnog suda", rekao je Miroslav Šeparović predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske.  

I od ovog trenutka, rekacije ne prestaju. Na zaključke Ustavnog suda, promptno je reagovao Milanović uz poruku: "Rijeke pravde dolaze".

"Takve seljačine su i nepismene uz to. Dakle, to je problem jer je odluka nepismena tako da pisemen čovjke barem onaj koji je završio auto-školu, ima problema sa ovim. Prijeti se stranci da će se uništiti, prijeti se meni, više ne znam čime. Meni mogu staviti soli na rep. Ja sam izabran glasovima i voljom hrvatskog naroda a oni političkom trgovinom jedne kriminalne kabale", reakcija je Zorana Milanovića predsjednika Republike Hrvatske.

Odluka Ustavnog suda za premijera Andreja Plenković je, kako kaže, očekivana ali i ocjenjuje da je sve ovo tragedija SDP-a.  

"Ovo je nekakav pokušaj mini državnog udara, zlorabljenje institucija potpuno dezauviranje gospodina Grbina, kojeg ja više ni ne doživljavam da je predsjednik SDP-a", poručio je Andrej Plenković premijer Republike Hrvatske.

Na odluku Ustavnog suda osvrnuo se i adovkat Anto Nobilo uz ocjenu da ovaj sud prijeti praznom puškom, jer prema njegovim tvrdnjama, Ustavni sud Milanoviću kaže, faktički ne može ništa. Stranački rat gori i putem društvenih mreža. Tako je SDP Plenkovića prozvao "Karaplenkovićem" dok je Mladež HDZ-a obajvila sliku Voldemorta. Ovakvi trenuci su rijetki a ovakvi još rijeđi. Prepucavanja na relaciji Milanović – Plenković počela su mnogo ranije.

Da će ovakvih ili sličnih izjava biti i u narednom periodu, sasvim smo sigurni jer Hrvatska je na pragu novih izbora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()