Dunav odnio dva života: Čovjek ušao da se rashladi, pa nestao pod vodom

Na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti saznaje se od nadležnih

14.07.2023. 18:40
  • Podijeli:
Dunav_pixabay-1664644012344.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

S. G. (63) iz Smederevske Palanke, koji se u sredu udavio u Dunavu u Kladovu, ušao je u rijeku da se rashladi kada je ubrzo nestao pod vodom. Kako saznajemo obližnji kupači su odmah skočili u vodu da mu pomognu ali nisu uspjeli.

Njegovo tijelo izvukao je ronilac sportskog kluba “Đerdap”.

"Moguće je da je čovjek doživio srčani udar".

Na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti saznaje se od nadležnih.

Takođe, još jedan tragičan slučaj, tačnije dan ranije dogodio se u Vajugi kod Kladova gdje se utopio pecaroš iz Niša. On je, kako se saznaje na pecanje došao sa bratancem, prenosi Blic.

Pecali zajedno, pa čovjek nestao u vodi

"Pecali su jedan do drugog, i bratanac koji je na kratko skrenuo pogled na drugu stranu, kada je ponovo pogledao ka stricu uočio je da ga nema. Brzo je kontaktirao nadležne i tijelo njegovog strica su iz vode izvukli ronioci", saznaje se od nadležnih.

Na sajtu opštine Kladovo u saopštenju objavljenom juče ističe se da apeluju na građane i turiste na teritoriji opštine Kladovo da se pridržavaju mjera na uređenim kupalištima kao što je kladovska plaža koje podrazumijevaju ne konzumiranje alkohola, pravilan ulazak u vodu, tuširanje prije i poslije ulaska u vodu i poštovanje odluka spasioca, koji se ponašaju po pravilima koja važe za uređeni dio kladovske plaže.

"Uslijed nemilih događaja koji su se juče desili na teritoriji opštine Kladovo gdje su nastradala dva građanina naše zemlje, jer su temperature u ovim danima označene crvenim meteo alarmima, apelujemo na sve žitelje naše opštine kao i na turiste da poštuju propisane mjere nadležnih organa Republike Srbije. Ovom prilikom porodicama nastradalih opština Kladovo upućuje najdublje saučešće. Molimo sve kupače na kladovskoj plaži koji se nalaze i van označenog dijela, da uvijek sve neprimjerene situacije koje primjete na istoj prijave spasiocu koji je tada na radnom mjestu", kaže se u saopštenju.

Takođe, u saopštenju se navodi i da Štab za vanredne situacije opštine Kladovo preporučuje stanovništvu, posebno hroničnim bolesnicima, da se zbog prognoziranih visokih temperatura preko 38 stepeni Celzijusa i upaljenog crvenog meteo alarma RHMZ-a pridržavaju savjeta nadležnih.

"Ukoliko koriste terapiju obavezno je da prate instrukcije svojih ljekara, kako za ponašanje tokom vrelih dana, tako i za uzimanje ljekova. Ukoliko osjete bilo kakav simptom poput glavobolje, mučnine, vrtoglavice, povraćanje i slično potrebno je da se odmah jave ljekaru. Stanovništvu se savjetuje da se u periodu od 10 do 17 časova sklone sa sunca, da izbjegavaju naporan fizički rad, a ako je neophodno, obavljati fizičke aktivnosti ujutru od četiri do sedam sati", savjetuje se građanima.

Kada je riječ o odijevanju preporuka je da se nosi lagana, široka odjeća svijetlih boja od prirodnih materijala, šešir ili kapa sa širokim obodom i naočare za sunce. Tijelo rashlađivati tuširanjem ili kupanjem u mlakoj vodi i redovno unositi tečnost. Treba izbjegavati alkohol, gazirana pića i napitke sa previše kofeina i šećera, jesti češće manje obilne obroke, bogate sezonskim voćem i povrćem, a izbjegavati slanu, prženu i masnu hranu.

Dom i radne prostorije poželjno je rashlađivati tako da temperature tokom dana ne prelaze 30 stepeni Celzijusa, a u toku noći 24. Oni koji nemaju klima uređaje valjalo bi da provjetre i rashlade prostorije tokom noći i u ranim jutarnjim satima, a tokom dana da zatamne prostorije. Poseban oprez potreban je i prilikom ulaska u vozilo koje je stajalo na suncu, gdje treba otvoriti sva vrata i sačekati da se unutrašnje površine ohlade.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()