DORH se oglasio o Banožići: Pet mjeseci nakon nesreće istraga i dalje traje

Uslijed zadobijenih povreda 40-godišnji vozač, inače otac dvoje djece, je preminuo na licu mjestu.

08.04.2024. 20:56
  • Podijeli:
mario banožić, 30 avg 2022 - AP Photo Petr David Josek, file Tanjug-654f96c1a6560.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek, file/Tanjug

Opštinsko državno tužilaštvo u januaru je donijelo rješenje o sprovođenju istrage protiv bivšeg ministra odbrane Marija Banožića zbog izazivanja saobraćajne nesreće. DORH se ponovo oglasio, a navode da sprovode dalje dokazne radnje.

“Opštinsko državno tužilaštvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona (saopštenje objavljeno 5. januara 2024.) i sprovodi dalje dokazne radnje tokom istrage u kojoj su ispitani okrivljeni i svjedoci, a u toku je provođenje dokazne radnje saobraćajno–tehničkog vještačenja skladno nalogu od 9. februara 2023., kao i dopune tog vještačenja od 2. aprila 2024.” izvijestili su iz DORH-a.

Podsjetimo, bivši ministar Mario Banožić ličnim vozilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, preticao je teretno vozilo koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, saopštili su iz policije.

Uslijed toga je došlo do udara prednjeg dijela njegovog vozila u prednji dio kombi vozila pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak.

Uslijed zadobijenih povreda 40-godišnji vozač, inače otac dvoje djece, je preminuo na licu mjestu. Banožića su radnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na dalje liječenje, prenose “24Sata”.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()