Dodik: Vojska Srbije osposobljena da brani srpski narod

Čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu i Srbiji na postignutom napretku

22.04.2023. 14:14
  • Podijeli:
Milorad Dodik Batajnica foto TANJUG: JADRANKA ILIĆ-6443cf840bc85.webp Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da današnji prikaz nove vojne opreme i vještina pripadnika Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici pokazuje da je Vojska modernizovana i osposobljena da uspješno brani spski narod.

Dodik je ukazao da je evidentna bolja opremljenost Vojske Srbije, osposobljenost i obučenost, što je važno da se Srbija i njena teritorija i srpski narod brani uspješno i da se odvrati bilo kakav napad onih koji to potencijalno žele.

"Danas je Srbija i u ovom smislu modernizovana, njena vojska je snažna. Kada se pogleda unazad 10 do 15 godnina moramo da budemo ponosni na sve što je učinjeno ovdje i što planira da se radi", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, sve je to rezultat napora, plana i smišljene akcije da se modernizuje i ojača volja za borbom i odbranom Srbije, a što ne može bez opremanja i dodatne mobilizacije, i ljudstva i materijalnih sredstava, što je Srbija učinila na najbolji mogući način.

Dodik je čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu i Srbiji na postignutom napretku i istakao da je ponosan na sve što je učinjeno.

Vojska Srbije prikazala je danas na aerodromu u Batajnici novu opremu i vještine svojih pripadnika, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije, Republike Srpske i Mađarske.

Uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, najveću smotru naoružanja i vojne opreme i vojnih letjelica na jednom mjestu posljednjih decenija pratili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijeri Srpske Radovan Višković i Mađarske Viktor Orban te predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()