Dačić potvrdio: Državljanin Srbije bio na koncertu u trenutku napada

On je istakao, nakon vanredne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, da nema neposrednih saznanja da Srbiji prijeti teroristički napad i da je situacija po pitanju bezbjednosti stabilna.

23.03.2024. 14:28
  • Podijeli:
moskva, pucnjava i požar u koncertnoj hali krokus, 22 mart 2024 - foto Profimedia (5)-65fdcff4cffa7.webp Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da trenutno nema podataka da je neki državljanin Srbije nastradao u terorističkom napadu u Moskvi, a prema informacijama kojima se raspolaže jedan srpski državljanin je bio na događaju.

On je istakao, nakon vanredne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, da nema neposrednih saznanja da Srbiji prijeti teroristički napad i da je situacija po pitanju bezbjednosti stabilna.

"Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom svijeta, bezbjednosna situacija u Srbiji je stabilna", rekao je Dačić.

Podsjetimo, juče se u Moskvi dogodio teroristički napad kada su maskirani teroristi upali u koncertnu halu "Krokus siti hol" u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao nastup popularne ruske grupe "Piknik".

Napadači su bukvalno s vrata otvorili vatru na prisutne civile, a zatim bacili bombu ili zapaljivu materiju koja je izazvala veliki požar.

Na lice mjesta došli su pripadnici hitnih službi, kao i veliki broj specijalaca koji su uletjeli u zgradu.

Nekoliko časova kasnije saopšteno je da je zgrada bezbjedna i da je požar lokalizovan. Tada je počelo izvlačenje ranjenih i mrtvih, a ISIS se oglasio tvrdnjom da su njegovi pripadnici nakon napada uspjeli da pobjegnu.

Poruke saučešća i osude napada stigli su iz cijelog svijeta, od SAD do Bjelorusije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()