Čedomir Jovanović se oglasio nakon "privođenja"

Jovanović se nešto poslije ponoći oglasio na Facebooku

15.02.2023. 09:44
  • Podijeli:
Cedomir_jovanovic_foto_FB-63ec9a7c521bc.webp Foto: Facebook/Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, oglasio se kasno sinoć na društvenim mrežama nakon što je, kako su prenijeli srbijanski mediji, priveden u policiju zbog prijetnji koje je uputio advokatu Nemanji Aleksiću iz Novog Sada.

Srbijanski mediji su, podsjećamo, objavili, da je Jovanoviću, u konsultaciji sa Tužilastvom određen pritvor od 48 sati, ali je lider LDP-a, kako se ispostavilo, ubrzo pušten.

Jovanović se nešto poslije ponoći oglasio na Facebooku:

"Dok parkiram auto ispred zgrade, prijatelji zovu i pitaju jel‘ čitam Novosti i Kurir... Nisam toliko lud...", naveo je.

On je, također na Facebooku objavio fotografiju advokata Nemanje Aleksića uz opis: "Bocane zar ne možeš bolje", ali i svoju fotografiju kao i dio izjave koju je taj advokat dao novinaru Kurira: "Čedomir Jovanović nema ni fizičke, niti intelektualne kapacitete da mene napadne. On se pre izvesnog vremena počeo da vrši pritisak u vezi s jednim procesom u kome on nema baš nikakvu ulogu, niti je stranka, niti je na bilo koji način povezan sa ovim postupkom".

Aleksić je za isti medij izjavio i to da je dobio prijetnje od Jovanovića, koje je prijavio policiji, a nakon čega je lider LDP-a, kako je naveo, priveden. Kazao je i to da je Jovanović prije izvjesnog vremena počeo da vrši pritisak na njega jer zastupa jednu poslovnu banku, koja potražuje imovinu jedne stranke u procesu.

"Počeo je da vrši pritisak i na izvršitelja, što je van svakog kodeksa i profesionalne etike. Od nje je tražio da odloži izvršenje za 10 dana. Međutim, pošto je su već angažovani brojni resursi državnih organa to nije bilo moguće. Tada je u razgovoru sa koleginicom advokatom rekao da prenese advokatu Nemanji Aleksiću, to jest meni, da će da dobije batine i dodao da će dovesti svoju privatnu policiju", naveo je advokat za Kurir.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()