Brnabićeva o situaciji na Kosovu: Priština ništa ne preduzima po pitanju deeskalacije

Brnabićeva je naglasila da Zajednica srpskih opština još nije formirana

20.10.2023. 17:40
  • Podijeli:
Tan2023-10-1909391969_7 ana brnabić foto rade prelić tanjug-6530ddcb1d4de.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer Srbije Ana Brnabić istakla je na sastanku sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Balkan Anžejem Frangešom da Priština još ništa ne preduzima po pitanju deeskalacije situacije na sjeveru Kosova i Metohije.

Ona je ukazala na to da Beograd već duže vrlo intenzivno ukazuje na brutalnost, nasilje i diskriminaciju kojima je izloženo srpsko i ostalo nealbansko stanovništvo u južnoj srpskoj pokrajini.

Brnabićeva je naglasila da Zajednica srpskih opština još nije formirana, iako Prištinu na to obavezuje Briselski sporazum koji je potpisan prije više od 10 godina, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Frangeš je zahvalio za detaljne informacije o stanju na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da Slovenija pruža punu podršku procesu evrointegracija Srbije i naglasio važnost proširenja EU na region.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()