Bivši hrvatski ministar: Podignuta optužnica protiv Banožića

Nesreća se dogodila u jutarnjim satima u subotu, 11. novembra 2023. na državnom putu DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. U saobraćajnoj nesreći poginuo je vozač kombija, kako je navedeno tada u saopštenju.

30.04.2024. 18:09
  • Podijeli:
mario banožić, 19 okt 2023 - foto AP Photo Cliff Owen Tanjug-654f47626bb8d.webp Foto: AP Photo Cliff Owen Tanjug

Vinkovačko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg hrvatskog ministra Maria Banožića (45), nepunih pet mjeseci od pokretanja istrage i skoro pola godine od saobraćajne nesreće u kojoj je prošlog 11. novembra život izgubio Goran Šarić, otac dvoje djece.

Nesreća se dogodila u jutarnjim satima u subotu, 11. novembra 2023. na državnom putu DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. U saobraćajnoj nesreći poginuo je vozač kombija, kako je navedeno tada u saopštenju.

Kako podsjeća “Jutarnji list”, optuženi Banožić je kod Vinkovaca, a na putu do lovišta, vozio automobil marke “nisan” desnom saobraćajnom trakom, van naseljenog mjesta iz smera Vinkovaca prema Županji, pa je postupio, navodi vinkovačko tužilaštvo, suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja.

“Okrivljenom se stavlja na teret da je vozio neprilagođenom brzinom i da je započeo preticanje grupe vozila odnosno prešao vozilom na lijevu stranu ulice namijenjenu za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog te grupe vozila koja se kretala ispred njega u istom smjeru. Tereti se da je započeo preticanje iako saobraćajna traka nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno da izvede preticanje uzimajući u obzir brzinu kretanja svog vozila i vozila koje je preticao”, navodi se u saopštenju Opštinskog državnog tužilaštva u Vinkovcima.

Kako se navodi, tokom istrage je ispitano desetak svjedoka i odrađeno je nekoliko vještačenja, a cijeli slučaj je od samog početka “vrveo od čudnih poteza”.

List podsjeća da je vinkovačka policija prvo u totalnoj tišini protiv Banožića podnijela krivičnu prijavu 1. decembra prošle godine, šest dana od njegovog otpuštanja iz bolnice u kojoj je bio hospitalizovan dvije nedjelje. Osim krivične prijave, Banožić se ujedno suočio i s prekršajnom prijavom jer u kobnom trenutku, kako je pokazao uviđaj, nije bio vezan bezbjednosnim pojasom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()