Bečka policija o nestanku djevojčice Danke: Problem je način na koji je snimak došao do policije

Pokupavaju pronači dvije žene sa snimka

01.04.2024. 16:46
  • Podijeli:
Danka_Ilic_snimak_foto_telegraf-66094ba600c2d.webp Foto: Telegraf

Sedmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dvije Rumunke sa djevojčicom koja podsjeća na Danku.
Glasnogovornik bečke policije je o snimci na kojoj se možda nalazi nestala Danka Ilić rekao kako je "istraga u toku", dodavši da ne može davati dodatne detalje, ali i da ih nema previše.

"Glavni problem je što je prošlo previše vremena od nastanka snimke do obavještavanja austrijske policije", rekao je, dodajući da se radi o oko 10 sati od nastanka snimke do obavijesti austrijskoj policiji.

"Bečka policija pokušava naći dvije žene koje se nalaze na snimci", rekao je o slučaju nestale Danke Ilić.

Marko Blagojević, ambasador Republike Srbije u Austriji za Telegraf.rs objašnjava da Ambasada Republike Srbije u Republici Austriji je u kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Austrije i razmjenjuje sve značajne podatke u vezi sa nestankom djevojčice Danke Ilić.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je nadležno da informiše javnost u vezi sa detaljima istrage, a ono što očekujemo od austrijske strane je da nas, čim utvrde identitet lica sa snimka, o tome službenim putem obavijeste. Uvjereni smo da, kao što Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava kriminalističke policije Republike Srbije profesionalno i predano rade na utvrđivanju svih činjenica, isto i austrijska policija prioritetno postupa u ovom slučaju. Također, pošto je Ambasada Srbije obavijestila ovdašnju javnost, društva, organizacije i srpsko-austrijska udruženja, možemo da ocjenimo da su u ovom slučaju svi postupili ozbiljno i odgovorno", kaže Marko Blagojević za portal Telegraf.rs.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kojem se nalaze dvije žene i djevojčica za koju se navodi da je nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora. Snimak je napravljen u Beču.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()