Ambasador Srbije u Sloveniji zbog Vučićevih izjava pozvan na "raport": Evo šta kaže Tanja Fajon

Povod su izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića protiv Slovenije nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a o Kosovu*

24.04.2024. 22:20
  • Podijeli:
tanja_fajon_anadolija 1-63a33905239ca.webp Foto: Anadolija

Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova u Ambasadi Srbije u Ljubljani.

Povod su izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića protiv Slovenije nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a o Kosovu*.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Slovenije Tanja Fajon riječi srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića nazvala je uvredljivim i neprihvatljivim, zbog čega su odlučili pozvati srbijanskog otpravnika poslova da ih objasni.

"Tražimo objašnjenje, ispriku, to nije u duhu ni dobrosusjedskih ni prijateljskih odnosa", rekla je nazvavši Vučićeve riječi neistinitima.

Kako je dodala, ne zamišlja dobru saradnju ako neko izađe s takvim uvredljivim riječima i vrijeđa cijeli narod.

"Očekujemo da Srbija djeluje u duhu europskih vrijednosti koje brani", rekla je na marginama sastanka zajedničkog odbora Slovenija-Koruška.

Vučić je u utorak rekao da je Srbija upala u zamku koju su joj postavili SAD, Švicarska i Slovenija:

"Kad je kasnila sjednica Vijeća sigurnosti, pitao sam se o čemu se radi, ali onda smo shvatili da su se to dogovorili s Amerikancima, Slovencima i Švicarcima. Ne zna se ko je odvratniji, Slovenci ili neko drugi."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()