Aktivnosti Kfor-a na Kosovu: Sutra počinje trodnevna vojna vježba

Vojnici i vozila Kfora će u ovom periodu biti smješteni u okolini Kruševa i manastira Visoki Dečani, a obuka će uključivati dnevne i noćne vojne aktivnosti.

04.09.2023. 12:19
  • Podijeli:
KFOR_Zvečan_Foto Profimedia-647ca3cc3298a.webp Foto: Profimedia

Kfor će sutra započeti trodnevnu "rutinsku" vojnu vježbu na Kosovu i Metohiji, najavljeno je iz Komande ove misije.

"Fokus vježbe biće provjera operativnih sposobnosti jedinica iz multinacionalnog kontingenta `Zapad` /region Peći/", navedeno je u saopštenju.

Vojnici i vozila Kfora će u ovom periodu biti smješteni u okolini Kruševa i manastira Visoki Dečani, a obuka će uključivati dnevne i noćne vojne aktivnosti.

Konvoji vojnih vozila koji se sastoje od teške inženjerijske opreme kretaće se primarnim i sekundarnim putevima, zbog čega iz Kfora mole građane da imaju razumijevanja i da sarađuju.

"Kfor sprovodi rutinske vježbe u svrhu probe i obuke kako bi obezbijedio blagovremen i siguran odgovor kad god je to potrebno", naglasili su iz Komande i dodali da će vježba trajati do četvrtka, 7. septembra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()