‘Air Serbia’ u potpunosti prešla u vlasništvo države

Država je preuzela udio u vlasništvu koji je, kao suvlasnik od 2013. godine, imao Etihad Airways

13.11.2023. 18:20
  • Podijeli:
air serbia facebook Aerodrom Morava Kraljevo-6489982b0f773.webp Foto: Facebook Aerodrom Morava Kraljevo

Republika Srbija je postala vlasnik svih dionica aviokompanije Air Serbia, potvrdio je srbijanski ministar finansija, Siniša Mali.

Država je preuzela udio u vlasništvu koji je, kao suvlasnik od 2013. godine, imao Etihad Airways, prenijela je Beta.

Kako je precizirano, zaključen je sporazum po kojem je Republika Srbija preuzme od Etihada preostalih 16,42 posto dionica aviokompanije Air Serbia, čime je ona kompanija u potpunosti prešla u vlasništvo države.

Nastala kao nasljednica JAT Airwaysa

„Od 2013. oni (Etihad) su partneri i suvlasnici Air Serbije. Zbog njihovih poslovnih odluka oni izlaze iz Air Serbije. Na nama je da nastavimo da razvijamo tu kompaniju“, rekao je Mali, najavljujući skoro završavanje „neophodne papirologije“.

„Od kompanije koja je bila u bankrotu, napravili smo lidera [u regionu] koji sada leti na četiri kontinenta, u veliki broj zemalja i postali smo primer na koji način kroz jednu aviokompaniju koja je uspešna možete dalje da doprinesete ekonomskom razvoju zemlje“, poručio je Mali.

Kompanija Air Serbia nastala je 2013. godine kada je Etihad Airways preuzeo 49 posto dionica tadašnjeg JAT Airwaysa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()